skip to Main Content
Afscheidscadeau Collegas

5 originele afscheidscadeau’s voor collega’s!

  • Blog

Bij het vertrek van een collega is het vaak traditie om hen een afscheidscadeau te geven. Maar wat is nu het perfecte cadeau voor je werkende vriend of vriendin? In dit artikel vind je 5 originele ideeën die zeker in de smaak zullen vallen bij je collega’s!

Wat is het beste afscheidscadeau voor collega’s?

Als je net met iemand bent gaan werken, is het vaak moeilijk om te bepalen wat het beste afscheidscadeau voor je collega’s is. Daarom hebben we een aantal tips voor je.

1. Kies iets personaliseerbaars
Als je iets gaat personaliseren, weet je zeker dat de ontvanger het waardeert. Kies bijvoorbeeld voor een mok met een foto van jullie samen of een sleutelhanger met hun naam erop. Op die manier geef je iets unieks en toch praktisch weg.

2. Kies voor iets nuttigs
Natuurlijk wil je graag iets geven waar ze blij mee zijn, maar soms is het ook leuk om iets te geven waar ze dagelijks mee werken. Denk aan een goede pen of een mooie agenda. Op die manier denken ze dagelijks aan je en weet je zeker dat het cadeau goed van pas komt.

3. Ga voor iets lekkers
Als je iemand echt goed kent, weet je vast wel wat ze lekker vindt. Kies in dat geval voor een lekker gebakje of een lekkere fles wijn. Op die manier kan de ontvanger meteen genieten van het cadeau en hoef je je geen zorgen te maken of ze het wel waarderen.

4. Kies voor een cadeaubon
Als je helemaal geen idee hebt wat je moet geven, is een cadeaubon altijd een goede optie. Op die manier kan de ontvanger zelf iets uitzoeken wat hij of zij echt leuk vindt en hoef jij je geen zorgen te maken of het cadeau wel goed valt.

5. Kies voor een donatie
Als je iemand graag wilt helpen, maar niet weet wat je precies kunt geven, is een donatie altijd een goed idee. Op die manier weet je zeker dat het cadeau goed terechtkomt en kan de ontvanger zichzelf eventueel ook nog verder helpen.

Als je deze tips opvolgt, weet je zeker dat je een goed afscheidscadeau voor je collega’s kiest!

afscheidscadeau collegas1

De verschillende soorten afscheidscadeaus

Als je op zoek bent naar een afscheidscadeau voor een collega, is het belangrijk om te overwegen welk soort cadeau het meest geschikt is. Soms is een praktisch cadeau bestellen het beste, terwijl andere keren een leuk aandenken beter is.

Praktische cadeaus zijn altijd goed, en ze laten zien dat je aan de toekomstige plannen van je collega denkt. Een mooie pen of notitieboek kan een geweldig afscheidscadeau zijn, net als een leuk koffiebekertje of thermoskan. Als je iets duurzams wilt geven, overweeg dan een mooie laptop tas of rugzak. Dit soort cadeaus laat zien dat je er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je collega’s goed voorbereid zijn op hun nieuwe werk.

Een leuk aandenken is een ander type afscheidscadeau dat je kunt geven. Dit kan iets zijn wat ze in het verleden hebben gebruikt, zoals een speciale pen of notitieblok, of iets nieuws waar ze veel plezier aan beleven. Voorbeelden van nieuwe cadeaus die goed passen bij dit soort afscheidscadeaus zijn een mooie foto in een lijstje, een goede boek of tijdschriftabonnement en misschien zelfs tickets voor een concert of theaterstuk.

Als je erover denkt om je collega echt te verwennen, overweeg dan om samen met hen uit te gaan voor diner of lunch. Ze kunnen je bedanken door jou ook te trakteren op iets lekkers!

De voordelen van een afscheidscadeau

Als je een afscheidscadeau voor je collega’s overweegt, doe dat dan zeker! Er zijn namelijk heel wat voordelen aan verbonden. Een afscheidscadeau is namelijk niet alleen een leuke manier om hen bedankt te zeggen voor de fijne tijd die je met hen hebt doorgebracht, maar het kan ook helpen bij het opbouwen of versterken van banden met je collega’s.

Een afscheidscadeau laat zien dat je genegenheid voelt voor degene aan wie je het geeft en dat je de moeite hebt genomen om iets uit te zoeken wat ze echt leuk vinden. Dit soort kleine gebaren kunnen ervoor zorgen dat je collega’s zich meer verbonden voelen met jou en de rest van het team, en dit kan uiteindelijk leiden tot een betere samenwerking.

Bovendien kan het cadeau helpen om de spanning en het ongemak weg te nemen die gepaard gaat met het verlaten van je huidige omgeving en het aangaan van een nieuwe baan of een andere uitdaging. Een afscheidscadeau laat zien dat je begrijpt hoe stressvol dit soort gebeurtenissen kunnen zijn, en dat je hen wilt steunen tijdens hun overgang naar iets nieuws.

Als je twijfelt of je wel of geen afscheidscadeau moet geven, denk dan aan alle voordelen die hierboven worden beschreven. Er is waarschijnlijk geen goed antwoord op de vraag ‘moet ik wel of niet een afscheidscadeau geven?’ Het hangt echt af van wat je collega’s leuk vinden en of je ze wilt bedanken voor een geweldige tijd die je met hen hebt doorgebracht.

Nu we de voordelen van een afscheidscadeau hebben besproken, is het tijd om te kijken naar wat je precies moet geven. Je zult merken dat er verschillende ideeën zijn als je gaat kijken naar wat je collega’s leuk vinden en welke interesses ze hebben. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijkheid van de ontvanger, aangezien dit kan helpen bij het bepalen van welk soort cadeau je moet uitzoeken.

Wat te geven als afscheidscadeau?

Een afscheidscadeau is een mooie manier om je waardering voor je collega te uiten. Maar wat is nou het perfecte afscheidscadeau? Dit hangt natuurlijk af van je relatie met de collega in kwestie. Denk goed na over wat hij of zij leuk zou vinden en laat je creativiteit de vrije loop!

Een leuk afscheidscadeau voor een dierbare collega is bijvoorbeeld een fotoboek met herinneringen aan de tijd die jullie samen hebben doorgebracht. Of maak een mooie collage met foto’s en teksten die jullie samen beleefd hebben. Een ander idee is om een cadeaubon te geven, zoals voor een massage of een dagje uit. Of geef iets praktisch, zoals een mooi notitieboek of een leuk bureauaccessoire. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden!

afscheidscadeau collegas2

Afscheidcadeau ideeën

Als je op zoek bent naar het perfecte afscheidscadeau voor een collega, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je graag wat cadeau-inspiratie mee, zodat jij iets kunt vinden wat perfect aansluit bij de persoon in kwestie.

Een leuk en uniek afscheidscadeau is altijd een goed cadeau idee. Een cadeau waarmee je laat zien hoeveel je om diegene geeft én hoeveel je hem of haar gaat missen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie fotocollage met foto’s van jullie samen, een fotoboek met alle mooie momenten die jullie samen hebben beleefd of maak een foto met tekst (bijvoorbeeld een mooie quote) om in te lijsten. Dit is niet alleen een leuk afscheidscadeau, maar ook nog eens iets waar je collega echt blij mee is.

Een andere leuke idee is het geven van een fotoportemonnee. Dit is niet alleen ideaal voor je collega, maar ook voor jezelf. Een fotoportemonnee geeft je de kans om heel veel verschillende foto’s te laten zien, zonder dat het erg duur wordt. Bovendien is het niet alleen praktisch, maar ook nog eens stijlvol en mooi.

Als je wilt kun je er ook voor kiezen om iets praktische mee te geven als afscheidscadeau, zoals bijvoorbeeld een uurwerk of een mobiele telefoonhoesje met foto. Dit soort dingen kunnen dagelijks gebruikt worden door je collega en zijn daardoor een erg leuk afscheidscadeau.

Een andere optie is om iets te geven waarmee je collega kan genieten van een mooie foto. Dit kunnen bijvoorbeeld fotocadeaus zijn, zoals een mooie fotolijst, een fotocollage of een fotoboek. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten fotocadeaus beschikbaar, dus er is vast wel iets dat aansluit bij de smaak van je collega.

Als je op zoek bent naar wat originelere afscheidscadeau ideeën, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cadeaukaart gestuurd in een leuke verpakking. Je collega kan hiermee bijvoorbeeld een bepaald bedrag uitgeven aan wat hij of zij maar wil. Ook is het mogelijk om een cadeaubon te geven, bijvoorbeeld voor een dagje uit of voor een bepaald aantal uren in een schoonheidssalon.

Mocht je op zoek zijn naar nog meer afscheidscadeau ideeën, dan kun je altijd eens rondkijken op internet. Er zijn veel verschillende websites die gespecialiseerd zijn in het geven van leuke en originele afscheidscadeaus.

Alternatieven voor een afscheidscadeau

Wanneer iemand vertrekt bij een bedrijf, is het gebruikelijk om hen een afscheidscadeau te geven. Het is een manier om hen te bedanken voor hun inzet en om hen te wensen in hun toekomst. Echter, kiezen van het perfecte afscheidscadeau voor collega’s kan moeilijk zijn. Daarom hebben wij een aantal alternatieven opgesteld:

1. Een cadeaubon – Dit is altijd een veilige optie omdat de ontvanger dan zelf kan kiezen wat ze willen kopen.

2. Een kaart met een persoonlijke boodschap – Dit is een leuk en betaalbaar cadeau dat echt van harte komt.

3. Een fotoalbum met foto’s van goede tijden samen – Dit is een mooi en emotioneel cadeau dat de ontvanger vast en zeker waarderen zal.

4. Een mooie pen of een ander kantoorbenodigdheid – Dit is functioneel en toch ook een leuk cadeau om te geven.

5. Een uur gratis massage – Dit is een heerlijk cadeau voor iemand die veel stress ervaart in hun werk.

Back To Top