skip to Main Content

Belang waterontharders voor bedrijven

Hard water

In grote delen van Nederland is er hard water(Test waterhardheid in uw regio hier). Dit betekent dat het water veel kalk (calcium en magnesium) bevat. Dit komt door de historie van Nederland. Vroeger lag het land in de zee en vooral door de afzetting van schaaldieren betekent dit dat de bodem nog vol kalk zit. Doordat wij in Nederland het drinkwater voornamelijk uit de bodem halen, zit er in ons drinkwater dus nog kalk(=hard water).

Volksgezondheid

Er gaan geruchten dat kalkaanslag schadelijk is voor de volksgezondheid. Dit is echter niet het geval. Hard water kan daarentegen wel schadelijke gevolgen hebben voor het milieu. Om kalkaanslag te verwijderen worden vaak agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt die in het riool terecht komen. Daarnaast zorgt het kalk bij apparaten voor andere problemen. Het rendement kan minder worden en er treden eerder defecten op.

Waarom een waterontharder inzetten als bedrijf

Voor veel toepassingen zoals bij stoomketels, wasmachines, koeltoren water, zwembaden, sauna’s, vernevelingssystem, warmtewisselaars en indampers is de hardnekkige kalkneerslag schadelijk voor een goede werking of stomweg “een lelijk aanzicht”. Bent u actief in een branche waarbij u veel gebruikt maakt van 1 of meerdere van deze apparaten? Dan kan een waterontharder kopen dit probleem oplossen.

Hoe werkt een waterontharder? Een waterontharder kan werken op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natriumionen. De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt. Dit zachte water zorgt voor een betere smaak, besparing op schoonmaakmiddelen en een langere levensduur van apparaten en textiel.

Back To Top