skip to Main Content
Beste-B2B Kanalen

Beste B2B-kanalen

Het genereren van leads is erg bepalend voor een onderneming. Om de kans op een leads te verhogen, is het kiezen van de juiste marketing kanalen een belangrijkste stap. In dit blog wordt er inzicht gegeven in de keuzemogelijkheden voor potentiële saleskanalen.

Conversie kanalen

Er zijn verschillende kanalen om tot leads te komen:

  1. In-House e-mailmarketing
  2. Referral/advocate marketing
  3. Retargeting Advertising
  4. Search Engine Advertising
  5. Organic search

1. In-House e-mailmarketing

In-House e-mailmarketing is een vorm van direct marketing waarbij je je huidige relaties direct kan toespreken. Het voordeel hiervan is dat je alles in eigen hand hebt wat betreft de opmaak en het moment van versturen. Bovendien zijn de kosten om dit kanaal te gebruiken relatief laag.

2. Referral/advocate marketing

In de offline kanalen wordt dit mond tot mond reclame genoemd. Het is een veelgebruikte manier om tot nieuwe leads te komen door het huidige netwerk hierin te betrekken. Of omdat je netwerk deze ‘gratis’ reclame gunt, of omdat er een beloning aan vast zit. Zo krijg je bij Fit For Free bijvoorbeeld een gratis maand sporten wanneer jij iemand anders aanbrengt. In het bedrijfsleven kan dit net zo werken. In bepaalde branches is het normaal op een fee te geven wanneer je een nieuwe klant binnenhaalt. Tegenwoordig is deze ‘gratis’ reclame gemakkelijk toe te passen, omdat je berichten eenvoudig kunt delen via Linkedin & Facebook met je achterban.

3. Remarketing Advertising

Via remarketing kunt u mensen bereiken die uw website eerder hebben bezocht of uw mobiele app hebben gebruikt. Eerdere bezoekers of gebruikers krijgen uw advertenties te zien terwijl ze websites bezoeken die deel uitmaken van het Google Display Netwerk of terwijl ze op Google zoeken naar termen die gerelateerd zijn aan uw producten of services op Google. Het Google Display Netwerk bestaat uit miljoenen websites, waaronder Nu.nl, Marktplaats.nl, Telegraaf.nl en Ad.nl etc en is de ideale manier om eerdere bezoekers die niet het volledige aankoopproces hebben doorlopen te targetten.

4. Search Engine Advertising

SEA is het ideale kanaal op leads te genereren. Door gebruik te maken van een Search campagne, target je consumenten die via Google precies op zoek zijn naar jouw product of dienst. Het voordeel van SEA is dat je met een advertentie gelijk bovenaan in Google komt te staan.

5. Organic Search

Door de komst van AdBlockers heeft Search Engine Optimization steeds meer invloed. Door verschillende factoren kun je invloed uitoefenen op je organische positie in Google. Hierdoor kun je op de eerste pagina komen in Google, of zelfs op de eerste paar posities. Dit kost ten opzichte van SEA veel meer tijd, maar waar je bij SEA betaald per klik, geldt dat hier niet. Echter gaat hier meer tijd in zitten en als het resultaat pas maanden later te zien.

Conclusie

Er zijn dus verschillende opties om tot meer leads te komen. Uiteraard moeten deze leads wel nog ‘ingekopt’ worden tot conversies. Wil je meer informatie over een goed salesplan voor de betreffende B2B kanalen. Klik dan hier.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top