skip to Main Content

‘Digitalisering heeft me altijd geïnteresseerd’

Raoul Rahimbaks, CEO van het succesvolle concultancybedrijf Atomeus, werkt al zijn hele loopbaan in de digitalisering. Hoe is het voor Rahimbaks om hierin werkzaam te zijn en wat zijn de voordelen voor organisaties? “Ik had altijd de ambitie om de kloof tussen off the shelf software, Automation en AI te dichten”, stelt Rahimbaks.

Hoe ben je in contact gekomen met digitalisering?

“Ik heb zelf een financiële / bedrijfskundige achtergrond. Maar gedurende mijn hele carrière heb ik me beziggehouden met het verbeteren van processen in organisaties. Altijd met als doel waarde te creëren. Ik heb dus altijd hiermee te maken gehad. Alleen was ik eerst degene die het uittekende en uitrekende. Op een gegeven moment wilde ik graag ook de techniek hierachter beter beheersen. Het heeft me altijd geïnteresseerd.”

Waarom ben je in 2017 met Atomeus begonnen?

“Ik wilde niet alleen meer processen uittekenen, maar ook concrete, waardegedreven oplossingen bieden. Zodat organisaties efficiënter kunnen opereren. Ik ben vanaf nul begonnen. Eerst een eenmanszaak, daarna uitgebouwd naar een BV en zo verder gegaan.”

Dat klinkt als een heel avontuur. Was dit niet heel spannend?

“Uiteraard. Ik kom niet uit een ondernemersfamilie. Ik ging gewoon aan de slag met wat ik had. Maar daardoor leer je jezelf ook beter kennen. Wat je zwaktes of sterktes zijn.”

Wat was je visie in 2017, toen je met Atomeus begon?

“Ik zag met name dat er veel verspillingen in organisaties waren. Ik zag ook dat er een kloof was tussen bestaande software, Automation en AI. Als die gecombineerd werden, konden die veel verspillingen tegengaan. Die kloof wilde ik dichten. AI leek in die tijd heel futuristisch. Maar het bestond al en het werkte al. Ik wilde bedrijven van oplossingen voorzien, die tien tot vijftien jaar goed werken. Duurzame oplossingen.”

En hoe droeg je dit uit aan opdrachtgevers?

“Door hun behoeftes primair voorop te stellen. We adviseren niet op basis van wat beschikbaar is, maar op basis van hetgeen dat het meeste waarde creëert voor onze opdrachtgevers. Soms is dat geen Automation, maar iets anders.”

Is digitalisering door de coronacrisis veel belangrijker geworden?

“Ja en nee. Bedrijven zijn veel meer bijvoorbeeld met Microsoft Teams gaan werken. The way of working met technologie is heel erg toegenomen, hebben wij ervaren. Maar op het gebied van bepaalde innovatieve oplossingen lag het een stuk lastiger. Bedrijven stelden zich door de coronacrisis terughoudender op, waardoor je bepaalde dingen niet kon uitproberen.”

Een laatste vraag. Waar komt de naam Atomeus vandaan?

“Goede vraag. Ik ben altijd gefascineerd geweest door atomen, het universum en creaties. En van daaruit heb ik dit gebruikt voor de naam Atomeus. Meer zit er niet achter.”

Over Atomeus

Atomeus bestaat uit Atomeus Technology en Atomeus Data Solutions. Atomeus Technology ontwikkelt AI-gedreven technologie die bedrijven helpt de uitdagingen van deze nieuwe tijd het hoofd te bieden én nieuwe kansen te pakken. Atomeus Data Solutions biedt dataprofessionals voor de korte en lange termijn, ondersteuning bij data-gedreven besluitvorming en proces automation oplossingen voor een organisatie.

Back To Top