skip to Main Content

Een aanhanger huren: waar let je op?

Een aanhanger huren is ideaal voor het verplaatsen van goederen, zonder hiervoor een verhuisbedrijf te moeten inschakelen. Het is de manier om op relatief snelle wijze en goedkoop een klus te klaren. Het is daarom niet voor niets dat veel mensen de voorkeur geven aan het huren van een aanhanger. Weet je waar je op moet letten bij het huren van een aanhanger? Hier lees je een aantal punten die het makkelijker maken voor jou om een aanhanger te huren.

Welke aanhanger is nodig?

Bedenk vooraf welke aanhanger geschikt is voor jou. Dit is afhankelijk van het project. Moet je waardevolle spullen transporteren? Kies dan voor een dichte aanhanger. Zo blijven de spullen veilig tegen invloeden van buitenaf. Moet je veel vervoeren en is het mogelijk om spullen op te stapelen? Kies dan voor een open aanhanger. Heb je vragen over welke aanhanger voor jou geschikt is? Willemsen Verhuur neemt de tijd om je wegwijs te maken tijdens dit proces.

Controles uitvoeren

Inspecteer of alles in orde is. Dit houdt in dat je bekijkt of jouw voertuig in de juiste staat is om een aanhanger te trekken. Ook moet je ervoor zorgen dat alle spullen op de aanhanger goed vastzitten. Losse spullen kunnen schuiven en breken. Ook kunnen deze spullen van de aanhanger vallen en dit zorgt weer voor gevaarlijke situaties op de weg. Begrijpelijk is dat je de klus zo snel mogelijk achter de rug wilt hebben. Houd er wel rekening mee dat de aanhanger niet te zwaar beladen mag zijn. Doe je dit toch, dan is het mogelijk dat je hier een boete voor krijgt.

Reserveringen

Weet je wanneer je de aanhanger nodig hebt? Plaats dan een reservering voor die dag. Het kan soms zo zijn dat er veel mensen op zoek zijn naar een aanhanger. De verhuur van aanhangers verloopt dan heel erg snel. Vraag ook aan het verhuurbedrijf welke verhuuropties ze bieden. Kun je de aanhanger per uur huren of per dag? Veel bedrijven hebben erg veel opties waardoor je precies vindt wat er bij jou past. Maak niet een te strakke berekening, maar geef jezelf wat extra tijd.

Hoe lever je de aanhanger weer in?

Het inleveren van een aanhanger vergt enige controle. De aanhanger moet namelijk in dezelfde staat weer worden ingeleverd. Controleer daarom of je al jouw spullen hebt verwijderd. Ook afval hoort hierbij.

Back To Top