skip to Main Content
900-miljoen-facebook-gebruikers

Facebook Messenger heeft 900 miljoen gebruikers

Facebook heeft bekend gemaakt dat zij de mijlpaal van 900 miljoen gebruikers hebben bereikt. Deze 900 miljoen gebruikers verzenden per maand ongeveer 1 miljard berichten de wereld in. 

Zakelijk contact

Facebook richt zich in de laatste updates steeds meer op het zakelijk contact. Het wordt gemakkelijker gemaakt voor consumenten om te communiceren met bedrijven. Zo wordt er volop gebruik gemaakt van Facebook messenger om werkelijk te chatten met grote bedrijven (Bol.com, Wehkamp, Zalando). Facebook vermeldt zelf dat er maandelijks 1 biljoen berichten worden verstuurd tussen bedrijven en consumenten. Facebook zet zich in om dit contact nog gemakkelijker te maken.

Nieuwe update

Messenger Links

Sinds mei is het nu mogelijk om Messenger Links te gebruiken. Bedrijven kunnen een eigen shortlink aanmaken. Voor Bol.com is dat: m.me/bolpuntcom. De shortcode is te vinden op de bedrijfspagina. Door deze nieuwe functie kan er direct een gesprek worden gestart tussen het bedrijf en de consument.

900 miljoen Facebook gebruikers
Afbeelding 1 – Messenger links – Bol.com

Messenger Codes

Dit zijn unieke codes die gescand kunnen worden met de telefoon. Na het scannen wordt er automatisch een chatgesprek gestart tussen de consument en het bedrijf.

facebook-codes
Afbeelding 2 – Messenger Codes

Zowel de Messenger Links als de Messenger Codes kunnen onder andere gebruikt worden in advertenties.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top