skip to Main Content
New Business

New business : 6 tips voor meer sales in jouw organisatie

Wil je meer sales bereiken? Dan is het belangrijk dat je je gaat richten op new business. Wanneer je namelijk alleen maar je huidige klantenbestand vasthoudt, kom je nooit verder dan hetzelfde bereik. Om new business binnen te halen, moet je echter wel weten welke stappen je moet nemen. Wij geven je hier 6 tips voor meer nieuwe sales.

Tip 1: Focus je op geschikte klanten

De eerste tip is om je te concentreren op geschikte klanten. Het is beter om je tijd en energie te steken in een relatie met een klant die bij je past, dan in een klant die je misschien nooit zult krijgen. Wees dus selectief in wie je targetted en probeer erachter te komen welke klanten het meeste waarde voor je bedrijf zullen hebben.

Tip 2: Ga in gesprek zonder te willen verkopen

Wanneer je meer sales wilt, is het belangrijk om te gaan netwerken. Veel mensen denken dat dit betekent dat je altijd moet proberen te verkopen, maar dit is niet waar. Het gaat erom dat je in contact komt met zo veel mogelijk mensen en dat je luistert naar wat ze te zeggen hebben. Wanneer je echt geïnteresseerd bent in iemand en wat hij of zij te zeggen heeft, zul je automatisch een beter gesprekspartner zijn. Dit betekent ook dat mensen sneller geneigd zijn om met jou te willen werken.

Tip 3: Breid je eigen zakelijke netwerk uit

Als je net een bedrijf hebt opgestart, is het belangrijk om je zakelijke netwerk uit te breiden. Dit kan je helpen new business en zakelijke contacten te vinden. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

– Doe onderzoek naar relevante netwerken in jouw branche of sector.

– Kom naar netwerkbijeenkomsten en conferenties om nieuwe mensen te ontmoeten.

– Vraag je familie, vrienden en bekenden of ze iemand kennen die je zou kunnen helpen.

Tip 4: Wees aanwezig op Linkedin

Als je een new business wilt opzetten, is het belangrijk dat je aanwezig bent op verschillende social media platformen. Een van deze platformen is Linkedin. Het is belangrijk dat je een professionele profiel hebt en dat je actief bent op het platform. Zo kun je laten zien wat voor bedrijf je hebt en wat je doelen zijn. Je kunt ook connecties leggen met andere ondernemers en mogelijke klanten.

Tip 5: Werk planmatig

New business verkrijgen is niet alleen een kwestie van hard werken en toevallige ontmoetingen. Het is ook belangrijk om een planmatige aanpak te hanteren. Wanneer je weet waar je naartoe wilt, kun je gerichter stappen zetten en maak je minder kans om afgeleid te raken door dingen die minder belangrijk zijn.

Tip 6: Praat niet over je concurretie

Als je new business wilt aantrekken, is het verstandig om niet te veel te praten over je concurrenten. Dit geeft de indruk dat je onzeker bent over je eigen product of dienst, en kan ervoor zorgen dat mensen minder geneigd zijn om met je in zee te gaan. Concentreer je in plaats daarvan op het benadrukken van de unieke selling points van je bedrijf, en laat potentiële klanten zien waarom jij de beste keus voor hen bent.

Conclusie over meer new business

Als je meer sales wilt, moet je een paar verschillende aanpakken uitproberen. Wacht niet tot een bepaalde tijd van het jaar of maand voordat je deze strategieën gaat toepassen. Het is nooit te vroeg of te laat om je bedrijf te laten groeien!

Back To Top