skip to Main Content
Eigen Intstallatiebedrijf

Denk aan deze zaken bij het oprichten van een installatiebedrijf

De droom om je eigen installatiebedrijf te starten is er? Gefeliciteerd! Maar voordat je de sprong waagt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In deze blog bespreken we enkele essentiële zaken waar je rekening mee moet houden bij het oprichten van je eigen installatiebedrijf.

  1. Ondernemingsplan: De blauwdruk van je succes

Een gedegen ondernemingsplan is de rode draad van je startende bedrijf. Hierin beschrijf je je missie, visie, doelgroep, concurrentieanalyse, marketingstrategie en financiële planning. Maak het concreet en realistisch, zodat het fungeert als jouw kompas tijdens de beginfase.

  1. Rechtsvorm en vergunningen: Legale basis op orde

Kies de juiste rechtsvorm voor jouw bedrijf, zoals een eenmanszaak of VOF. Zorg voor de benodigde vergunningen en inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel en eventuele brancheorganisaties. Zo voldoe je aan alle wettelijke eisen en ben je professioneel herkenbaar.

  1. Financiering: De motor van je bedrijf

Bepaal je financieringsbehoefte en verken de mogelijkheden. Denk aan eigen inbreng, kredieten, crowdfunding of subsidies. Maak een helder financieel plan om je investeerders te overtuigen en je bedrijfskapitaal veilig te stellen.

  1. Inkoop: Beding zo hoog mogelijke kortingen

Consumenten kijken vaak vooral naar de prijs wanneer ze een service afnemen. Het runnen van een bedrijf dat veel klanten aan zich weet te binden, begint daarom bij de inkoop. Vind een groothandel die goed aansluit bij je behoeften. Een grote groothandel zoals Wasco en Technische Unie kan je vaak helpen aan de beste inkoopprijzen, maar voor meer diepgang zou je bij een gespecialiseerde bevestigingsmateriaal groothandel moeten aankloppen.

  1. Marketing en sales: Laat je bedrijf zien

Zonder klanten geen succes. Maak een marketingplan om je doelgroep te bereiken en te overtuigen van jouw diensten. Denk aan een professionele website, online en offline marketingactiviteiten, en netwerkbijeenkomsten. Investeer in klantenservice om loyale klanten te creëren.

  1. Team en expertise: De kracht achter je bedrijf

Om je installatiewerkzaamheden uit te voeren, heb je een betrouwbaar team nodig. Investeer in de werving en opleiding van gekwalificeerde installateurs. Zorg voor een gezonde werkomgeving en stimuleer teambuilding om een efficiënt en gemotiveerd team te creëren.

  1. Klantgerichtheid: De sleutel tot succes

Klanttevredenheid is cruciaal voor de groei van je bedrijf. Bied uitstekende service, communiceer helder en reageer proactief op vragen en klachten. Bouw langdurige relaties met je klanten, want zij zijn je beste ambassadeurs.

  1. Blijf leren en ontwikkelen: De sleutel tot vooruitgang

De installatiesector is voortdurend in ontwikkeling. Volg trends, blijf op de hoogte van nieuwe technieken en volg relevante opleidingen om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Zo ben je altijd klaar voor de toekomst.

De weg naar succes is niet altijd eenvoudig. Doorzettingsvermogen, flexibiliteit en passie voor je vakgebied zijn onmisbaar. Met gedegen planning, hard werken en oog voor kwaliteit ben je goed op weg om je droom van een succesvol installatiebedrijf te realiseren.

Back To Top