skip to Main Content

Remote werken op Ibiza: zo doe je dat

Werken terwijl je de warmte voelt van de Spaanse zon en de geur van de zee ruikt. Klinkt dat goed in de oren? Maak kennis met remote werken, oftewel: werken op afstand. In deze blog leggen we je uit wat het is en geven we tips voor remote werken op Ibiza!

Wat is remote werken?

Wat een aantal jaar geleden bijna onbespreekbaar was, is nu de normaalse zaak van de wereld: thuiswerken. Steeds meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Dat is remote werken. Het wordt ook wel de digital nomad lifestyle genoemd. Je kiest dus zelf waar je werkt. Je kunt ook werken op een tijdstip dat niet tijdens kantooruren is, zoals in de avond of in het weekend. Het is maar net wat jij en je werkgever – als je die hebt – hebben afgesproken over remote werken.

Ibiza: het fijnste land om remote te werken

Laten we eerlijk zijn: de leukste remote werkplekken bevinden zich verder van huis. Remote werken kan vanuit heel veel plekken, bijvoorbeeld heerlijk in het zonnetje of midden in de natuur.

Droom jij ervan om vanuit een zonnig oord te werken? Ibiza is een populaire plek voor digial nomads. En dat is niet heel gek. Ibiza heeft namelijk het hele jaar door heerlijk weer, fijne mensen, lekker eten en prachtige natuur. Daarnaast heeft Nederland geen tijdsverschil met Ibiza, dus ben je altijd bereikbaar tijdens de standaard werktijden.

Zo pak je dat aan

Het klinkt allemaal prachtig, maar hoe begin je dit avontuur? Als eerste moet je het bespreken met je werkgever – als je die hebt, natuurlijk. Ga je een aantal weken, een jaar of voor onbepaalde tijd remote werken? Als je ervoor kiest om (tijdelijk) te verhuizen naar Ibiza, heb je geen gedoe met visums. Het enige wat je nodig hebt is een NIE nummer. Dat is een fiscaal nummer voor Spanje. En als je gaat verhuizen, moet je natuurlijk een huis kopen Ibiza. Met een vakkundige makelaar koop (of huur) je een huis die volledig voldoet aan je wensen.

Effectief remote werken

Remote werken vraagt om discipline en structuur, want anders loop je het risico dat je uren aan het werk bent zonder iets effectiefs te doen. Zorg er daarom voor dat je een goede werkplek hebt waar je je kunt concentreren en niet wordt afgeleid. Plan je werk en blijf georganiseerd. Vergeet ook niet om contact te maken met je collega’s. Heb je geen collega’s? Zoek dan andere (internationals) die remote werken, zo ontmoet je weer nieuwe mensen.

Digial nomad lifestyle

Remote werken betekent dus dat je niet aan een locatie gebonden bent om te werken. In plaats daarvan werk je vanuit huis of een andere plek naar keuze, Ibiza bijvoorbeeld. Remote werken geeft je flexibiliteit en vrijheid. Ga jij voor jezelf aan de slag of voor een werkgever?

Back To Top