skip to Main Content

Waarom Ajax een betere club is dan Feyenoord

Waarom Ajax een betere club is dan Feyenoord

Ajax is een betere club dan Feyenoord, dat staat vast. Maar waarom? Dat wil ik graag weten. Ik ben fan van beide clubs, ik hou van de Feyenoord Supportersclub en ik kan me voorstellen dat veel mensen die juist van Feyenoord houden juist vinden dat Ajax het slechtste team is dat er is. Ik wil daarom graag weten waarom Ajax beter is dan Feyenoord.

Ajax is betere omdat ze meer techniek inzetten dan Feyenoord. Ze proberen altijd het midden te veroveren en daardoor komen ze vaak in de penalty’s. Ook proberen ze altijd om op eigen terrain te spelen en zoeken ze naar doelpunten. Daarnaast hebben ze een sterke basiscoach, Louis van Gaal, die altijd het beste uit zijn team haalt.

Waarom Ajax een betere club is dan Feyenoord

Ajax is een betere club dan Feyenoord. Dit komt doordat de Rotterdamse club beter speelt in balbezit, sterker is in de verdediging en beter samenwerking heeft met haar trainer.

Hoe Ajax het verschil maakte

Ajax is een betere club dan Feyenoord. Waarom? Hieronder lees je onze redenen.

1. Ajax heeft meer internationale ervaring dan Feyenoord.
Feyenoord is een club van Nederland, terwijl Ajax uit België komt. Door dit verschil in nationaliteit hebben de Rotterdammers op de internationale niveau beperkter ervaring dan de Amsterdammers. Ajax speelt vaker in Europa, waardoor ze beter beschikken over topspelers en een sterke strategie kunnen volgen. Bovendien hebben ze bijna altijd gewonnen in Europa (telkens behalve bij PSV). Hierdoor hebben ze meer vertrouwen in hun eigen spelers en een sterker teamgevoel.

2. Ajax heeft meer ervaring met successen.
Feyenoord werd opgericht in 1898, toen Feyenoord Rotterdam II

Wat Ajax doet om het bewuste verschil aan te pakken

Ajax is een betere club dan Feyenoord op veel terrein. Zoals we hebben gezien heeft Ajax een sterke mentaliteit, die voornamelijk in de jeugdopleiding wordt ontwikkeld. Ook stelt het clubhuis zich open voor buitenlandse spelers en wil het graag zo’n positief imago als mogelijke investering behouden. Daarnaast is Ajax met name actief in de Champions League, waardoor het zich kan ontplooien op vlak van competitie.

Conclusie

Ajax is een betere club dan Feyenoord. Dit komt door de volgende redenen:

1. De schaalvergroting: Ajax heeft in de afgelopen jaren enorm meegedaan aan de schaalvergroting. Zo werd het stadion van Ajax voor één miljard euro verbouwd en kwam er een nieuw trainingterrein bij. Ook hebben ze veel geld in de transfermarkt gestoken om talent te vinden. Hierdoor is de selectie bij Ajax sterker geworden dan bij Feyenoord.

2. De clubhuisvesting: Feyenoord huurt vaak spelers in die niet meer in zijn thuishaven willen wonen of die andere clubs hebben aangedrongen op hun transfercontract. Dit laatste voorkomt dat Feyenoord goede spelers onder druk zet en er zich voortplant met eigen levensonderhoud (zie o

Back To Top