skip to Main Content
Wat Is Linkedin

Wat is LinkedIn?

Als je op zoek bent naar een manier om jouw professionele netwerk uit te breiden, nieuwe klanten te vinden of jouw carrière te verbeteren, dan is LinkedIn de juiste plek voor u. LinkedIn is een online professioneel sociaal netwerk. Het werd opgericht in 2003 en inmiddels meer dan 750 miljoen leden. Deze zijn verdeeld over meer dan 200 landen en gebieden.

Wat is LinkedIn en wat doet het?

Het is een sociaal netwerk net als Facebook maar dan meer zakelijk en voor professionals. Hier kan je je profiel maken en je werkervaring, vaardigheden, opleiding en andere relevante informatie kunt delen. Het stelt je ook in staat om te communiceren met andere professionals. Ook is het mogelijk om bedrijven te volgen en deel te nemen aan discussies over verschillende onderwerpen.

Hoe werkt LinkedIn?

Om lid te worden van LinkedIn moet je eerst een account aanmaken en jouw professionele profiel aanmaken. Dit omvat jouw naam, foto, opleiding, werkervaring, vaardigheden, en andere relevante informatie. Je kunt ook jouw interesses aangeven en de bedrijven en professionals volgen die voor jou relevant zijn.

Vervolgens kunt je je netwerk uitbreiden door verbinding te maken met andere professionals op LinkedIn. Je kunt ook lid worden van groepen en discussies over onderwerpen voor jouw professionele interesses en industrie.

Hoe kan LinkedIn je helpen bij jouw carrière?

Het platform helpt je bij het vinden van nieuwe werkgevers, sollicitaties te versturen, nieuwe klanten te vinden. Ook kan je jouw eigen netwerk uitbreiden. Door je profiel up-to-date te houden en actief deel te nemen aan discussies en groepen, kunt je jouw zichtbaarheid en autoriteit op je vakgebied vergroten. Je kan ook potentiële werkgevers en klanten aantrekken.

wat is linkedin

De verschillende LinkedIn profielopties

Het basisprofiel.

Het basisprofiel is gratis en is de meest elementaire versie van LinkedIn. Met een basisprofiel kan je contact opnemen met anderen op LinkedIn. Het biedt wel maar beperkte mogelijkheden voor branding en personalisatie.

Het Premium abonnement

Het Premium abonnement biedt extra functies. Functies zoals toegang tot gedetailleerde analytische gegevens over jouw profiel, onbeperkte zoekopdrachten en extra InMail-berichten. Dit abonnement is voor mensen die zoeken naar vacatures of het genereren van leads.

Het Sales Navigator abonnement

Het Sales Navigator abonnement is bedoeld voor salesprofessionals. Het biedt extra functies zoals leadgeneratie en CRM-integratie. Dit abonnement is duurder dan het Premium abonnement, maar kan waardevol zijn voor mensen in de sales.

Het Recruiter Lite abonnement

Het Recruiter Lite abonnement is gericht op recruiters en HR-professionals. Het biedt extra functies zoals geavanceerde zoekopties en de mogelijkheid om berichten te sturen naar potentiële kandidaten.

Welke LinkedIn profieloptie past het beste bij jou?

Welke LinkedIn profieloptie het beste bij jou past, hangt af van jouw doelen en behoeften. Als je een starter bent, dan is een basisprofiel waarschijnlijk voldoende. Als je het platform gebruikt voor vacatures of sales, dan is het Premium abonnement de beste keuze.

Als je een salesprofessional bent, dan is het Sales Navigator abonnement een must-have. Voor recruiters en HR-professionals is het Recruiter Lite abonnement de beste optie.

Wat zijn de voordelen?

Enkele van de voordelen van LinkedIn zijn:

–      Uitbreiding van jouw professionele netwerk

–      Je kan een bedrijfspagina aanmaken voor jouw bv

–      Toegang tot nieuwe carrièremogelijkheden

–      Mogelijkheid om jouw professionele merk te ontwikkelen en te versterken

–      Toegang tot relevante informatie over bedrijven en professionals

–      Mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden te vergroten door middel van discussies en groepen

–      Makkelijke manier om in contact te komen met mogelijk nieuwe werkgevers of b2b klanten

Wat zijn enkele tips voor het gebruik van LinkedIn?

Hier zijn enkele tips om het meeste uit jouw LinkedIn-account te halen:

–      Maak een professioneel en compleet profiel aan

–      Zorg voor een professionele profielfoto

–      Breid jouw netwerk uit door verbinding te maken met andere professionals

–      Wees actief in discussies en groepen die relevant zijn voor jouw vakgebied

–      Zorg ervoor dat je jouw profiel up-to-date houdt en regelmatig bijwerkt

–      Gebruik LinkedIn als een hulpmiddel om informatie te verzamelen over bedrijven en professionals waarin je geïnteresseerd bent

–      Wees authentiek en betrokken bij jouw netwerk en volgers

Hoe je profiel eruitziet is een van de belangrijkste dingen op LinkedIn. Hiermee kan je namelijk een eerste indruk maken bij klanten of mogelijke bedrijven om te werken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar werk kan je via LinkedIn makkelijk een goede eerste indruk maken. 

Wat brengt het platform jou?

In deze moderne tijd is LinkedIn een belangrijk platform geworden voor professionals en werkzoekenden. Het is een platform om te netwerken, vacatures te zoeken, bedrijven te promoten. Hierdoor kan je jouw profiel boosten.  

Door je profiel up-to-date te houden en actief te zijn op LinkedIn vergroot jouw kansen. Dit geldt ook voor nieuwe zakelijke kansen te ontdekken en jouw professionele netwerk uit te breiden.

Back To Top