skip to Main Content

Zo werk je duurzamer als bedrijf

Duurzaamheid is niets nieuws onder de zon, maar het belang ervan blijft even groot. Naast particulieren doen ook ondernemingen er goed aan meer duurzame oplossingen te zoeken en het goede nieuws is dat er heel wat mogelijkheden zijn.

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk voor bedrijven en hoe draag je bij aan het milieu als onderneming? Lees verder voor de beste tips!

Waarom is duurzaamheid belangrijk voor bedrijven?

De focus ligt de laatste decennia op duurzaamheid en dat gaat verder dan gewoon het huishouden of kleine bedrijven. Ook grote ondernemingen moeten uiteindelijk deze weg inslaan. Waarom? Veel kleintjes maken dan misschien wel één groot, maar aan de andere kant hebben de groten natuurlijk een nog veel grotere invloed op het milieu.

Het is met andere woorden de verantwoordelijkheid van grote bedrijven om duurzame oplossingen te zoeken, aangezien ze hiermee de toekomst van iedereen helpen vormen. Hieronder lees je enkele goede manieren om duurzaamheid in de praktijk te brengen.

3 duurzame maatregelen voor je onderneming

1. Zet in op groene energiebronnen

Wie denkt aan duurzaamheid, denkt natuurlijk aan groene energie. Tegenwoordig zijn er heel wat van die energiebronnen, waaronder:

  • windenergie
  • waterkracht of hydraulische energie
  • zonne-energie
  • biomassa

Elk van deze oplossingen heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is van belang dat je goed onderzoek doet naar de specifieke eigenschappen. Zo haal je er meer uit, rekening houdend met de aard van je onderneming en de activiteiten of diensten die je levert.

2. Doe aan IT-recycling

Duurzaam werken is mogelijk op grote schaal en door de energie-infrastructuur van je bedrijf te veranderen, maar ook kleine maatregelen dragen bij aan het grote geheel. Denk maar aan IT-recycling, de recyclage van elektronische apparaten om er nieuwe van te maken.

IT-recycling is mogelijk op verschillende niveaus. Het is een goed alternatief voor je telefoon vernietigen, wat vooral als voordeel biedt dat je persoonlijke gegevens niet gestolen kunnen worden. Bij ondernemingen kan het echter ook gaan om de recyclage van complete computersystemen of andere installaties.

3. De juiste verlichting is troef

Het is een beetje oud nieuws, maar niettemin blijft het een feit dat de juiste verlichting echt kan bijdragen aan de duurzaamheid van je onderneming. Tegenwoordig maken bedrijven nauwelijks nog gebruik van gewone gloeilampen of zelfs halogeenlampen en kiezen ze in plaats daarvan voor LED-verlichting. Als je beseft dat deze verlichting tot wel 30 keer zo lang meegaat en je er heel wat stroom en geld mee bespaart, is dat niet verwonderlijk!

 

Back To Top